1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Για τους Γονείς

Ο ρόλος των γονέων στην προσπάθεια να βοηθήσουν το παιδί στην ανάπτυξη και στην καλλιέργεια της προσωπικότητάς του και ταυτόχονα να συμβάλουν στην αποτελεσματικότητα του έργου του σχολείου είναι πολύ σημαντικός.

- οι γονείς/κηδεμόνες διδάσκουν στο παιδί αξίες, κοινωνικές συμπεριφορές και το βοηθούν να αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του,

- οι γονείς/κηδεμόνες παραμένουν ο βασικός πυρήνας της ζωής του παιδιού και ο κυριότερος παράγοντας προστασίας του, ο οποίος εκφράζεται ως:Οικογένεια

■ οικογενειακή σταθερότητα

■ υιοθέτηση κανόνων

■ σεβασμός στην προσωπικότητα του παιδιού


O ρόλος των γονιών είναι να μη συγχέουν το μαθητή με το παιδί και να δίνουν στο παιδί τους να καταλαβαίνει ότι μια αποτυχία στο σχολείο δεν σημαίνει γι’ αυτούς ότι απογοητεύονται ή ότι κλονίζεται η αγάπη τους γι’ αυτό. Αυτό μπορεί πολλοί γονείς να το θεωρούν αυτονόητο, πολύ συχνά, όμως, του δίνουν άλλα μηνύματα. Με την πρόθεση να του δείξουν ότι «πρέπει να το πάρει στα σοβαρά», το τιμωρούν, το μαλώνουν ή δείχνουν μόνο τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους, χωρίς να προσπαθήσουν καν να το καταλάβουν και να το βοηθήσουν. Για να ξεπεράσουν όμως τις δυσκολίες τους, τα παιδιά χρειάζονται ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ακούσουν και να καταλάβουν. Με τον τρόπο αυτό, μαθαίνουν να ζητούν βοήθεια όταν τη χρειάζονται και να μην εγκαταλείπουν όταν κάτι δεν πάει καλά. Χρειάζονται γονείς που καταλαβαίνουν ότι πραγματικά καλός μαθητής είναι μόνο αυτός που είναι καλά και στην υπόλοιπη ζωή του.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποτελεί τη συλλογική έκφραση της άποψης των Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών. Το σχολείο χρειάζεται και επιδιώκει τη συνεργασία του Συλλόγου για την προαγωγή του σχολικού έργου. Είναι προφανές ότι το εκπαιδευτικό έργο ανήκει στην αρμοδιότητα και ευθύνη των εκπαιδευτικών, του Καθηγητικού Συλλόγου και του Διευθυντή του κάθε σχολείου. Τα θέματα όμως της παιδαγωγικής λειτουργίας, των ενδοσχολικών και εξωσχολικών εκδηλώσεων και το γενικότερο κλίμα στο σχολικό χώρο επηρεάζονται από την καλή συνεργασία των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


  • Κανονισμός λειτουργίας του σχολείουDownload
  • Παιδιά και Διαδίκτυο - Χρήσιμες συμβουλές για τους γονείςDownload
  • Έντυπο δικαιολόγησης απουσιώνDownload
  • Βεβαίωση εγγραφής μαθητή-μαθήτριας στη μαθητική εστίαDownload
  • Διατροφικές συνήθειες - Μεσογειακή διατροφήDownload
  • Έντυπο γονικής συγκατάθεσης για ανάρτηση φωτογραφιών / βίντεο στη σχολική ιστοσελίδαDownload
  • Σχέσεις γονέων με παιδιά - Συμβουλές για τους γονείςDownload

Επιλέξτε Γλώσσα

ΕλλάδαΜεγάλη ΒρετανίαΓερμανίαΓαλλία

Ημερολόγιο


Επισκέψεις

Κοινωνική Δικτύωση

FacebookTwitterGoogleLinkedIn