1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ένταξη

Ενισχυτική


Το Μουζάκι - Ο Τόπος μας

Το Μουζάκι ΚαρδίτσαςΤο Μουζάκι είναι κτισμένο στις παρυφές του όρους Ίταμος και σε υψόμετρο 180μ. Απέχει 28χλμ. από την Καρδίτσα και αποτελεί έδρα του Δήμου Μουζακίου και πέρασμα για τα χωριά της Αργιθέας. Πρόκειται για όμορφη κωμόπολη με παραδοσιακό χαρακτήρα και ιδιαίτερο σεβασμό στα λαϊκά ήθη και έθιμα.

Φημίζεται για τις φυσικές ομορφιές του. Διασχίζεται από το χείμαρρο Πάμισο με τα πανέμορφα πλατάνια στις όχθες του, όπου δημιουργούν τοπία απείρου κάλλους.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα που Αρχαιολογικά ευρήματαέχουν ανασκαφεί στην περιοχή μαρτυρούν την μακραίωνη ιστορία του χωριού. Σε απόσταση 2 χλμ. βορειοδυτικά από το Μουζάκι στη θέση "Επισκοπή" τοποθετείται η αρχαία πόλη των Γόμφων που ήλεγχε τις εισόδους προς την αρχαία Αμβρακία (σημερινή Άρτα) και τη χώρα των Αθαμάνων (περιοχή Αργιθέας). Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, η πόλη αυτή ιδρύθηκε τον 4ο π.Χ. αιώνα.

Η γοητεία της Αργιθέας είναι κάτι που αξίζει ιδιαίτερη αναφορά και μνεία, συνεπώς ο Δήμος Μουζακίου δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα όντας αναπόσπαστο κομμάτι αυτής.

Το Λαογραφικό ΜουσείοΑξίζει να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο που δημιούργησε ο Αρχαιολογικός-Λαογραφικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μουζακίου «Οι Γόμφοι» και να δείτε από κοντά αντικείμενα και σκεύη του παλιού νοικοκυριού, παλιά εργαλεία και σπάνιες αυθεντικές Μουζακιώτικες ενδυμασίες. Τέλος, κάθε χρόνο από το 1994 και μετά πραγματοποιούνται στα τέλη Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Γομφοί», τα «Μουζάκια», κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιούνται συναντήσεις και ανταλλαγές με χορευτικά και μουσικά σχήματα απ’ όλο τον κόσμο.

Επιλέξτε Γλώσσα

ΕλλάδαΜεγάλη ΒρετανίαΓερμανίαΓαλλία

Ημερολόγιο


Επισκέψεις

Κοινωνική Δικτύωση

FacebookTwitterGoogleLinkedIn