1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εκδρομές

Οι διδακτικές εκδρομές – επισκέψεις είναι το αποτελεσματικό διδακτικό μέσο ή η μοναδική διδακτική ευκαιρία που δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό και τους μαθητές του να προσεγγίσουν το εξεταζόμενο θέμα (αντικείμενο) στο φυσικό του χώρο και να το επεξεργαστούν ποικιλόμορφα και ποικιλότροπα.

  • Οι σχολικές εκδρομές γίνονται αφορμή για τη γνωριμία των μαθητών με περιοχές ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος, με τόπους, ανθρώπους και πολιτισμούς. Με τον τρόπο αυτό η εκπαιδευτική διαδικασία αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, οι πνευματικοί ορίζοντες των μαθητών διευρύνονται και η γνώση που κατακτάται έχει μονιμότερο χαρακτήρα (Βιωματική μάθηση).
  • Οι μαθητές κατά τη διάρκεια των εκδρομών ξεφεύγουν από τη ρουτίνα της σχολικής καθημερινότητας, αλλάζουν παραστάσεις και με νέες δυνάμεις καλούνται να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες απαιτήσεις που έχει πλέον η εκπαίδευση (Ψυχαγωγία).
  • Μαθητές και καθηγητές έρχονται σε επαφή μεταξύ τους μακριά από τους αυστηρούς ρόλους της σχολικής καθημερινότητας. Η προσέγγιση αυτή μπορεί να συμβάλλει στην επιτυχία ολόκληρης της εκπαιδευτικής διαδικασίας (Σύσφιξη σχέσεων).
  • Στη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής οι μαθητές είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά τους και για την ομάδα των συμμαθητών. Αυτή η παραμονή των μαθητών μακριά από τη γονική μέριμνα συμβάλλει στην επιτυχία της παιδαγωγικής αποστολής του σχολείου (Ωρίμανση των μαθητών).

Α' Τάξη (πρώην 2ου Γυμνασίου)

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη, Μουσείο απολιθωμάτων, Μετάβαση με το τραινάκι στο Σπήλαιο Περάματος, Γεύμα στη Λίμνη.

06-04-2011

Γ' Τάξη (1ου Γυμνασίου)

Μικρή Πρέσπα εκκλησία του Αγ. Αχιλλείου, Μεγάλη Πρέσπα επίσκεψη στο χωριό Ψαράδες, Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς Κέρινων ομοιωμάτων, Νυμφαίο Φλώρινας στη Νίκειο Σχολή και στον Αρκτούρο στο καταφύγιο της Αρκούδας.

13-04-2011

Όλοι οι μαθητές του σχολείου

Επίσκεψη στον "Μύλο των Ξωτικών" στα Τρίκαλα. Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα μνημείο πολιτισμού διαμορφωμένο κατάλληλα στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

19-12-2014


Επιλέξτε Γλώσσα

ΕλλάδαΜεγάλη ΒρετανίαΓερμανίαΓαλλία

Ημερολόγιο


Επισκέψεις

Κοινωνική Δικτύωση

FacebookTwitterGoogleLinkedIn